Home Actueel Nieuws Gouden Vonk 2018

M!A in de race voor Gouden Vonk en FEIEA

M!A, de digitale werkplek van Stad Gent, OCMW Gent en Digipolis Gent, heeft nog twee concurrenten in de strijd om de prestigieuze Gouden Vonk voor innovatieve interne communicatie-projecten waarvan de effectiviteit is aangetoond: Actiris & The Oval Office en AG Insurance. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Wintercheck van Vonk, het netwerk voor interne communicatie, op 11 december 2018. M!A is ook genomineerd voor de FEIEA Grand Prix 2018 in de categorie beste intranet.

 dp_885

In Gent werkten de stadsdiensten, het OCMW, Digipolis en sogent op een zeer versnipperde manier. Dat kon beter, vonden ze in 2015. Na een Europese aanbesteding koos Digipolis, de ICT-partner, voor OpenIMS om de bestaande intranetoplossingen en losse document management systemen te vervangen door een 'state of the art' sociaal intranet om de organisatiestrategie te realiseren. Dit jaar zag dat nieuw platform het levenslicht: M!A.

knipsel

Project manager Catherine Ossemerct schrijft over de kritische succesfactoren van de projectorganisatie van de digitale werkplek een blog op LinkedIn. Een must read voor iedereen die verantwoordelijk is voor (verander)projecten op het gebied van interne communicatie, (sociale) intranetten, digitale werkplekken en document management systemen. 

juryFoto: De VONK jury bestaat uit (van links naar rechts, van boven naar onder): Ann Segers, Frank Van Massenhove, Nadja Kerkhofs, Huib Koeleman, Hanan El Bastani en Jan Van Acoleyen.

De jury, onder leiding van Frank van Massenhove, bracht de shortlist terug tot drie op basis van 10 criteria:

Innovatie

  1. Originaliteit en creativiteit.
  2. 'Out-of-the-box'-gehalte.
  3. Bijdrage tot de globale IC-mix.

Kwaliteit van uitvoering

  1. Technische aspecten.
  2. Visuele aspecten.
  3. Taal en stijl van communicatie.

Effectiviteit

  1. Uitwerking doelstellingen.
  2. Resultaten.
  3. Duidelijkheid en eenvoud.
  4. Tijdsbestendigheid.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

www.openims.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.