Home Techniek Platform onafhankelijk

Platform onafhankelijk

Door de ondersteuning van vele platformen kan OpenIMS bij vrijwel elke hosting provider of in elk serverpark worden ondergebracht. Leverancier OpenSesame ICT verzorgt ook hosting van OpenIMS in een SaaS constructie.

Operating systemen
OpenIMS kan onder andere draaien onder Windows, Linux, IBM AIX, HP/UX en Sun Solaris. OpenIMS is dermate schaalbaar dat het zowel op werkplekken (inclusief laptops) als op servers kan draaien. Biedt ook volledige ondersteuning voor het Apple OS, zowel voor de Server als de cliënt.

Database platforms 
OpenIMS werkt met geavanceerde XML objecten. Deze kunnen worden opgeslagen in Oracle, Microsoft SQL-Server, MySQL, Sybase en elke ODBC compliant database. Een database is overigens niet noodzakelijk. Voor kleinschalige toepassingen kan ook gebruik gemaakt worden van PHP native databases (file based storage).

Integratie
OpenIMS kan onder andere integreren met SOAP, WebServices, (D)COM(+), Java, JSP, WSRP, REST, J2EE, XML, XSLT, ASP, PHP en Perl. Voor de Open Source Apache en PHP omgevingen zijn enorme hoeveelheden in de praktijk bewezen componenten beschikbaar.

Cliënt platforms
OpenIMS kan zowel met Internet browsers (zoals Chrome, Microsoft Internet Explorer, Firefox en Safari) als met mobiele toepassingen overweg. Het is zelfs mogelijk een website automatisch beschikbaar te stellen voor mobiele apparaten. Wel is het verstandig, vanuit oogpunt van functionaliteit, hierbij goed over de structuur na te denken. Verder kan OpenIMS niet alleen vanaf een Microsoft Windows pc of laptop worden bedient maar ook gebruikers met een MAC of Linux pc kunnen prima met OpenIMS uit de voeten.

Ondersteunde applicaties
Het DMS (Document Management Server) kan wat betreft het type voor documenten overweg met vrijwel alle op Windows werkplekken beschikbare software. Enkele voorbeelden: 

  • Adobe Illustrator, Photoshop, Pagemaker, Acrobat
  • Autocad
  • Microstation CAD/CAM
  • Microsoft Office (inclusief MS-Access)
  • Microsoft Project
  • OpenOffice.org
  • WinZIP
  • e.a.

Content beheer
Voor het bewerken van webpagina's (Content Management Server) werkt OpenIMS een zogenaamde WYSIWYG editor. 

Voor het bewerken van webtemplates kan gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld Macromedia Dreamweaver, Notepad of Notepad ++, de 3 meest gebruikte methodes om HTML templates te ontwikkelen. Voor het bewerken van in OpenIMS opgeslagen sourcecode wordt standaard Notepad gebruikt maar ieder andere teksteditor kan hiervoor ingezet worden.

Werken op afstand
Door dat het OpenIMS platform 100% webbased is, is het uitermate geschikt voor het werken op afstand of externe locatie. Binnen een high speed LAN omgeving kan OpenIMS uitstekend overweg met high bandwidth applicaties als bijvoorbeeld video editing.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

www.openims.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.