Home Techniek Schaalbaarheid

Schaalbaarheid

Kleinschalige toepassing

OpenIMS kan prima opereren op standalone laptops. Met "replicatie" is het mogelijk om documenten offline (zonder verbinding met Internet) te bewerken en later te synchroniseren. OpenIMS komt het beste tot zijn recht in een online omgeving, maar is dermate efficiënt dat zelfs op een laptop de performance uitstekend is. 

Standaard toepassing

Alle OpenIMS functionaliteit kan draaien op één enkele server. We adviseren hiervoor Unix of Linux omdat dit de beste betrouwbaarheid en performance heeft, maar OpenIMS functioneert ook uitstekend op Windows. OpenIMS kan uitstekend overweg met piekbelasting zonder "om te vallen". Als een OpenIMS server onverhoopt overbelast wordt dan zullen simpelweg de responsetijden toenemen.

Grootschalige toepassing (hoogste beschikbaarheid en betrouwbaarheid)

Door middel van replicatie en clustering (meerdere webservers parallel) kan OpenIMS geschaald worden naar onbeperkt grote hoeveelheden verkeer. Deze constructie kan ook gebruikt worden om de beschikbaarheid bij bijvoorbeeld hardwareproblemen te verhogen. Vanaf 2 servers kan in principe een betrouwbaarheid van 99.9% bereikt worden. Dit is wel mede afhankelijk van externe factoren als bijvoorbeeld netwerk en routers. OpenIMS haalt met dynamische pagina's (dit zijn pagina's die worden gegenereerd op het moment dat ze worden opgevraagd, vaak van toepassing bij een Intranet) ongeveer 1.000.000 pagina's per dag op een snelle single processor machine. Met statische pagina's (vaak het geval bij websites) zijn 100.000.000 pagina's per dag op een snelle single processor machine mogelijk. 

Limieten aan de OpenIMS software

Er zitten weinig begrenzingen in de OpenIMS software. OpenIMS ondersteunt een onbeperkt aantal gebruikers, groepen, documenten en webpagina's op basis van de randvoorwaarden van het gebruikte operating-, en filesysteem. Wel adviseren we uit oogpunt van beheersbaarheid het aantal groepen in de perken te houden en ten behoeve van de performance goede (beperkte) directory en site structuren te gebruiken.

 

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

www.openims.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.